ABSENT WITHOUT LEAVE [AWOL]


ANALIZĂ DE PORTOFOLIU


Workshop-ul de analiză de portofoliu este dedicat studenților la arte plastice şi artiștilor debutanți, si a avut loc în București între 13 şi 14 octombrie 2006.
Portofoliul reprezintă colecția unitară şi coerentă a lucrărilor de arta, alese de către artist ca fiind cele mai reprezentative. Aceasta selecție de lucrări atent selectate servește ca bază a procesului de evaluare – prin care se urmărește analiza demersului artistic individual.
Artiștilor interesați să-şi prezinte lucrările într-un context artistic internațional li se oferă posibilitatea să se întâlnească cu comisia de evaluare, să obţină un feedback profesional în urma discuțiilor deschise, să inițieze şi să-şi creeze noi contacte care le vor largi perspectivele. Fiecare aplicant dispune de o prezentare interactivă de 15 minute cu comisia de evaluare.
 
WORKSHOP - CRITICA DE ARTĂ
10/11 noiembrie 2006

In cadrul Bienalei Tinerilor Artiști, ediţia a II-a, București (12.10.-16.11.06), Goethe-Institut Bukarest a organizat un workshop de două zile adresat tinerilor curatori şi critici de artă, sub îndrumarea criticului Jan Verwoert.
Jan Verwoert trăiește la Hamburg şi lucrează ca freelance critic. Este membru în comitetul consultativ al Kunstverein München şi profesor asociat de Teorie şi Artă Contemporana la Academia Umeå (Suedia) – Publică permanent în Afterall, Frieze, Springerin iar în 2001 a primit premiul AdKV pentru critica de artă.
Rezultatele selecției dosarelor, trimise pana în data de 24 iulie 2006, au fost comunicate la începutul lunii septembrie.
In cea de-a doua jumătate a lunii octombrie, participanții la workshop au fost rugați să redacteze un articol în limba engleză referitor la Bienala Tinerilor Artiști; textele au fost trimise spre evaluare criticului Jan Verwoert şi au servit drept material de lucru în cadrul atelierului.